Trajnim me përfituesit/et e bursës për gazetari në fushën e të drejtave të njeriut

Nëntë bursistët/et e përzgjedhur/a të programit të Bursës për Gazetari në fushën e të Drejtave të Njeriut janë takuar më 1,2 dhe 3 qershor në Kosovo 2.0 për të

Me shume

Pjesëmarrja e QKSGJ-së në FemArt

Në edicionin e gashtë të Festivalit FemArt (25-30 Maj, 2018) QKSGJ mori pjesë në ngjarjet në vijim: - Më 26 Maj, Luljeta Demolli ishte pjesë e panelit të diskutimit

Me shume

Panel Diskutimi me z.Kevin Lampe

Më 24 maj 2014, Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizoi panelin e diskutimit me ekspertin e njohur ndërkombëtarisht, z. Kevin Lampe. Kevin Lampe është ekspert në

Me shume

Debat me studentë- Universiteti Ukshin Hoti, Prizren

Më 25 prill, 2018, Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizoi një diskutim me studentët e Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren. Të ftuara për të diskutuar rreth

Me shume

Ligji për Shoqëri Tregtare dhe Kuota Gjinore

Muajin e kaluar, deputetët e Kuvendit të Kosovës e përkrahën një amandament të Ligjit për Shoqëritë Tregtare që kishte të bënte me përfshirjen e grave në Bordet e

Me shume

Leja prindërore dhe Barazia Gjinore në Kosovë

Më 12 prill, Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizoi panelin e diskutimit “Leja prindërore dhe barazia gjinore në Kosovë”. Pjesë e panelit ishin: Dita Dobranja,

Me shume

Java e Gruas 2018

Gjatë Javës së Gruas 2018, organizuar nga NDI Kosova, Nita Zogiani, Menaxhere e Projeteve në QKSGJ moderoi nje diskutim me Kryetarin e Komunës së Kamenicës, Qëndron

Me shume

Gratë aktiviste në Ballkanin Perëndimor dhe në Turqi

Me rastin e festës së 8 Marsit, Ditës Ndërkombëtare të Gruas, Programi Regjional nga EU-UN "Implementimi i Normave, Ndryshimi i Mendësisë" i cili ka gjithsej 48 organizata

Me shume

Konferenca për mbështetjen e Koventës së ILO-s lidhur me adresimin e dhunës në baza gjinore në vendin e punës

Me 14 Mars, 2018 u mbajt konferenca për mbështetjen e Koventës së ILO-s lidhur me adresimin e dhunës në baza gjinore në vendin e punës e cila mblodhi përfaqësues nga

Me shume

Debati me studentë për Gratë në Ndërmarrësi

Me 12 Mars, 2018, QKSGJ në bashkëpunim me VentureUP (Universiteti i Prishtinës) organizuan debat me studentët për temën grate në ndërmarrësi. Në panel ishin të

Me shume

Zbatimi i angazhimeve institucionale për përmirësimin e të drejtave të grupeve të margjinalizuara

Më 6 Mars, 2018, në konferencën "Zbatimi i angazhimeve institucionale për përmirësimin e të drejtave të grupeve të margjinalizuara",Luljeta Demolli​ ishte pjesë e

Me shume

Ditët e Hapura Globale të Kombeve të Bashkuara për Gratë, Paqen dhe Sigurinë në Kosovë 2018

Luljeta Demolli, Drejtore e Qendrës Kosovare për Studime Gjinore, ishte njëra nga panelistet në panelin "Trajtimi i pengesave strukturale të pjesëmarrjes së grave në

Me shume

MARShojmë, S'festojmë

Më 8 Mars, në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, ne Protestojmë dhe nuk Festojmë! sepse nuk kemi arritur drejtësi gjinore dhe shoqërore. Prandaj, nuk kemi arsye të festojmë.

Me shume

Në #MeToo jemi edhe ne

Qendra Kosovare për Studime Gjinore Si asnjëherë më parë, debati për ngacmimin seksual sot është top-temë globale. Nuk kalon ditë pa u publikuar ndonjë lajm, hulumtim,

Me shume

Debat me studentë - Kolegji AAB

Më 6 Dhjetor 2017, Qendra Kosovare për Studime Gjinore në bashkëpunim me Kolegjin AAB organizoi një diskutim me studentë rreth përfshirjes së grave dhe të rinjve në

Me shume

Debat me studentë - AUK

Më 30 Nëntor 2017, Qendra Kosovare për Studime Gjinore në bashkëpunim me RIT Kosova organizuan një debat me studentë, në kuadër të projektit të mbështetur nga BE

Me shume